El mateix president de la demarcació Mallorca, Joan Cerdà pogué assistir a la inaguració amb els representants de la demarcació Menorca, el president Enric Taltavull, el secretari Joan Enric Vilardell i la tresorera, Cristina Moll.
L’exposició recull els projectes destacats de la setena edició dels Premis d’Arquitectura de Mallorca que compren els anys 2017,2018 i 2019 i romandrà fins al 30 de setembre a la seu menorquina.
El jurat va estar conformat pels arquitectes ; Lluís Clotet, Olga Tarrassó, Antoni Barceló, Margalida Simó, Toni Marí, Isabel Bennasar, el qual n’ha destacat cinc projectes d’entre el conjunt de 80 obres presentades.
L’exposició inclou diferents escales d’intervenció arquitectònica, des d’habitatges unifamiliars i reformes fins a restauracions i actuacions a l’espai urbà.
Casa Lueri, 39 de Palma, obra de Miguel Barceló Ordinas i Margalida Seguí Tugores. Una idea que mereix ser reconeguda per la magnífica lliçó optimista on la bona arquitectura és capaç de fer confortables els territoris més hostils, segons l’acta del mateix jurat.
Residència Costa Brava del carrer Costa Brava, 23 de l’Arenal, actuació promoguda per la Fundació Amadip Esment i projectada pels arquitectes Ester Morro Massanet, Juan Alba López i Javier Rosselló García-Ruíz. Una intervenció on l’arquitectura havia de facilitar i estimular l’autonomia dels usuaris al màxim.
Nova Oficina de Arquia Banca a Palma ubicada al carrer Cecilio Metelo, 12 dels arquitectes, Pep Ripoll Vaquer i Juan Miguel Tizón Garau. La transformació d’una planta baixa i un soterrani anodins en una oficina espectacle unitària a partir d’una primera decisió de situar els dobles espais prop de façana i la vista de tothom ha estat un dels trets més valorats pel jurat.
Can Jaume i n’Isabelle al carrer Llampúdol, 17b, Puntiró de Palma de l’estudi de TEd’A arquitectes dirigit per Jaume Mayol Amengual i Irene Pérez Piferrer. El projecte d’aquest unifamiliar s’organitza al voltant d’un pati, integrant el paisatge i la casa amb la utilització de recursos locals.
El projecte de la Farinera de Can Suau, del carrer de la Creu, 18 a Llubí obra de l’arquitecte Tomás Montis Sastre, que ha aconseguit la connexió exterior entre l’antiga farinera i el Molí de Can Suau on finalment s’ha generat un nou espai urbà per al Municipi.